zaterdag, mei 18, 2024
Waar herken je een goede schilder aan?
Wonen

Waar herken je een goede schilder aan?

548Views

Wanneer je op zoek bent naar goede schilders, is het wel handig om meerdere bedrijven te benaderen en die bedrijven dan ook met elkaar te vergelijken. Op welke manier kan je het beste de schilders vergelijken? Nou vergelijk de schilders op basis van hun prijs voor een klus, het type verf wat gebruikt gaat worden en de service die zij aanbieden. Het gebeurt namelijk wel vaker dat een goedkope schilder op langere termijn een duurdere keuze kan zijn, want die ene schilder kan namelijk kiezen voor bijvoorbeeld één laagje verf en dat maakt de kans op houtrot aanzienlijk groter.

Meerdere offertes vergelijken

Een goede schilder weet over het algemeen wel in te schatten wat het totale plaatje gaat kosten. En daarbij vinden veel mensen het wel prettig om precies te weten wat zij uiteindelijk zullen betalen voor de hele klus. Een tip daarbij, kies dan niet voor een schilder welke geen stelposten in de offerte opgenomen heeft. Wat zijn stelposten? Stelposten zijn kostenposten die bijvoorbeeld nog kunnen wijzigen. Denk hier bijvoorbeeld aan de kosten voor het huren van een compressor om een verfspuit te kunnen gebruiken. Ook huren schildersbedrijven vaak nog steigers. Daarom is het fijn als de kosten van te voren al helemaal vast staan. Een schilder met een vaste prijs zal niet altijd de goedkoopste optie zijn, maar als je dat bekijkt op een langere termijn, dan zul je zien dat het toch vaak een verstandige keuze is om te doen.

Materialen die gebruikt worden

Naast de schilders vergelijken op de kosten, is het misschien ook wel goed om de schilders te vergelijken op de materialen die ze zullen gebruiken, maar ook de werkwijze is een belangrijke optie om naar te kijken. Je weet namelijk vast ook wel dat verf van een hogere kwaliteit veel langer mooi blijft en dit biedt daar en tegen ook een veel betere bescherming tegen houtrot. Dit geldt ook voor schilderwerk wat in drie of vier lagen wordt aangebracht. Soms wordt er namelijk gewerkt met een of twee lagen om de kosten zo laag mogelijk te houden. En wanneer dat laatste ook gedaan wordt, zal je op langere termijn veel duurder kwijt zijn, omdat het dan waarschijnlijk ook weer sneller vervangen moet worden.

Hoe vind je een goede schilder?

Maar dan is het vinden van een goede schilder misschien nog wel een hele zoektocht voor jou. Vraag en kijk eerst om je heen. Vraag rond bij vrienden of bekenden of zij wellicht ervaring hebben met een goede schilder. En anders kun je het altijd nog zoeken op internet, gebruik bijvoorbeeld de zoektermen ‘’schilder omgeving den haag gezocht’’. Dan zal je waarschijnlijk een hele lijst krijgen met schilders die je kan benaderen voor jouw schilderwerk. Wat ook nog een optie is en waar niet vaak aan gedacht wordt is het regelen van een schilder via een branchevereniging. Vaak zijn schildersbedrijven aangesloten bij een branchevereniging en dan kan je via daar zoeken naar een goede schilder.

Geef een reactie