woensdag, april 24, 2024
water
Tips

Waar let je op bij het kopen van een waterontharder?

524Views

Een waterontharder of waterverzachter kiezen kan lastig zijn als je niet goed weet waar je op moet letten. Bij het kiezen voor een waterontharder kun je op een aantal zaken letten. Zo is de capaciteit van de waterontharder in eerste instantie relevant. Hiernaast wil je ook bepalen of je verschillende, losstaande componenten wil of juist een compacte waterontharder. De kwaliteit, de milieuvriendelijkheid en het soort zout dat gebruikt wordt zijn andere aspecten die relevant zijn bij het uitkiezen van de meest geschikte waterontharder voor jou. Hieronder geven we een aantal tips bij het waterontharder kopen.

De capaciteit van de waterontharder

Zoals genoemd is de capaciteit van de waterontharder die je kiest belangrijk. Afhankelijk van de hoeveelheid water die je in een jaar gebruikt kun je kiezen voor een bepaalde waterontharder. Mocht het een probleem zijn om de waterontharding van je huishouden te achterhalen? Dan kun je voor meer informatie vaak ook wel terecht bij het drinkwaterbedrijf waar je de waterontharder wilt aanschaffen. Deze bedrijven hebben vaak wel een idee van het soort huishouden en welk waterverbruik hierbij past. Zij kunnen je een indicatie geven van het verbruik en welk soort waterontharder je het beste kunt kiezen.

Kiezen voor losse componenten of juist een compact geheel

Naast de keuze voor de capaciteit van de waterontharder moet je je ook gaan verdiepen in de keuze tussen losse componenten of een compact geheel. Compacte waterontharders zijn waterontharders waarin alle componenten zijn verwerkt in een kleine unit. Ook kun je kiezen voor een systeem met losse componenten. Het antwoord op de vraag welk type het beste is voor jou, hangt af van waar het systeem wil neerzetten. Zo kan het zijn dat je de hele kelder ter beschikking hebt. In dit geval is een waterontharder met losse componenten mogelijk een betere keuze, omdat je met dit type de zoutvoorraad makkelijker kunt bijvullen.

Zuinig en goed voor het milieu

Het is natuurlijk ook prettig wanneer de gekozen waterontharder zuinig is en goed is voor het milieu. Dit scheelt weer op de stroomrekening. Houd hier wel rekening mee, want een waterontharder staat dag en nacht aan. 

Geef een reactie