dinsdag, juni 18, 2024
Nostalgische badkamer
interieurTipsWonen

De waarde van je huis verhogen doe je zo

1.89KViews

Bij de aankoop van een woning denken de meeste mensen al snel aan een prettige investering. Investeren in een woning is een verstandige beslissing, dit werd je al vanaf kleins af aan met de paplepel ingegoten. Maar is dit ook wel zo?

Toen de huizenmarkt enkele jaren geleden compleet instortte, waren veel woningen vrijwel niks meer waard. Het was een goede tijd om een woning te kopen, maar een slechte tijd om je huidige woning te verkopen. De meeste woningen werden ver onder de vraagprijs verkocht, veel mensen maakten verlies op hun woning. Inmiddels is de huizenmarkt gelukkig weer aangetrokken. Dat betekent dat veel mensen serieuze winst maken op de verkoop van hun huis. Maar hoe zit dat over enkele jaren en kan je er iets aan doen om de waarde van jouw huis te verhogen? Wij zochten het uit.

waarde wonen

Meer wooncomfort

Zelfs als de huizenmarkt compleet zal instorten, is het mogelijk om winst te maken op je woning. Dit heeft voornamelijk te maken met de staat van de woning, maar ook met de wooncomfort. Een woning die beschikt over een airco zal logischerwijs eerder de voorkeur hebben dan een woning zonder. Tegenwoordig is alles gericht op gebruiksgemak en wooncomfort. Dankzij onze drukke agenda’s snakken we naar een rustmomentje. Een plek waar je even niks hoeft en alles kan. Je woning hoort deze ruimte te bieden. Helaas zijn er genoeg woningen op de markt die slecht verkoopbaar zijn door een gebrek aan wooncomfort. Denk bij wooncomfort ook aan een goede isolatie van de woning, genoeg opbergruimte in huis en keuken en een goed verzorgde tuin. Als je de wooncomfort van jouw woning verhoogt, zal je hier niet alleen zelf enorm van genieten, maar is de kans ook groot dat je woning ook in barre tijden goed verkoopt.

airco

Maak de woning aantrekkelijker voor kijkers

Om de woning sneller te verkopen is het belangrijk dat jouw huis iets heeft waardoor deze opvalt bij de kijker. Dit kan tevens de uiteindelijke waarde van het huis verhogen. Zo is een dakkapel een zeer geliefde toevoeging aan een woning en wordt hier vaak om gevraagd bij potentiële kijkers. Een woning met dakkapel wordt dan ook sneller en voor een hogere prijs verkocht. Zo haal je de kosten van de dakkapel er gemakkelijk uit, bovendien geniet je zelf ook nog eens van een prachtige uitstraling en zeeën van ruimte. Een win-win situatie voor iedereen dus!

dakkapel

Wil je het iets minder rigoureus aanpakken? Zorg er dan voor dat jouw woning er goed verzorgd uitziet. Een nieuwe laag verf op de muren en een flinke schoonmaakbeurt doen vaak al wonderen om jouw woning net wat aantrekkelijker te maken voor de kijker. Daarnaast zijn mensen sneller bereid om een goed verzorgde woning te kopen dan een woning waar op het eerste gezicht veel aan gedaan moet worden. Hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in jouw woning, hoe hoger de uiteindelijke vraagprijs kan uitvallen. Dor jouw woning aantrekkelijker te maken voor de kijkers, zorg je ervoor dat je uiteindelijk meer winst zal maken!

Geef een reactie