dinsdag, juni 18, 2024
zeeppompje
BadkamerTipsWonen

Waarom de kleur van je zeeppompje net zo belangrijk is

1.67KViews

Badkamer inrichten? Denk dan zeker aan de details! Wanneer je voor een nieuwe badkamer gaat, ga je natuurlijk meteen fanatiek op zoek naar een douche, een bad en wastafels. Maar wat voor kleur en vorm geef je de handdoekenring, het kleinere spiegeltje en de kledinghaakjes? Het leuke aan details is, dat die eenvoudig te vervangen zijn. Wordt je badkamer in de loop der tijd wat saai, dan geef je de kleine dingetjes toch eens een ander kleurtje? Je zult zien dat dat al een hele hoop verandert. De details maken de sfeer in je badkamer af.

Fleur het op met kleine dingetjes!

Denk bijvoorbeeld eens aan het glas dat je op de wastafel zet voor het tandenpoetsen. Wat voor vorm past bij je badkamer? Overigens: heb je een eigen bedrijf, dan kun je met glazen bedrukken uitstekend opvallen. Glazen met logo die mensen hebben gekregen, worden vaak voor de badkamer gebruikt. Ook waterflesjes bedrukken leent zich hier perfect bij. Elke dag moet je tandenpoetsen, dus elke dag wordt het logo gezien. Voor de ontvanger van het glas of het flesje fleurt het de badkamer ontzettend op.

glas bedrukken

5x badkamerstijlen van nu

Wat voor stijlen zijn er eigenlijk als het om badkamers gaat? We laten je 5 stijlen zien die tegenwoordig helemaal in zijn en, natuurlijk, wat voor details daarbij kunnen passen. Over het algemeen passen zwart en wit natuurlijk overal wel bij, maar wil je het echt origineel maken, precies naar jouw badkamerstijl? Dan is er voor elke stijl wel iets speciaals te vinden aan details, die je badkamer 100% in jouw favoriete stijl maken. Dat maakt natuurlijk het badder- en doucheplezier optimaal. Lees en leer!

–          Grijstinten worden nu ontzettend veel gebruikt bij het ontwerpen van badkamers, vooral bij de moderne badkamer. Grijs is bij de moderne stijl uitstekend te combineren met bijvoorbeeld koperen details of houttinten. Het voordeel van hout is dat het meer tijdloos is dan koper. De moderne stijl is vaak vrij strak, maar niet zo strak als bijvoorbeeld de designbadkamer, die later aan bod komt.

–          Een weinig voorkomende stijl, maar die wel het benoemen waard is, is de landelijke stijl. Hout en warme kleuren zorgen ervoor dat je badkamer goed past bij de boerderij, bijvoorbeeld. Het is sfeervol en ook groene tinten doen het hierbij erg goed. Het geeft een natuurlijk effect. Zorg bijvoorbeeld dat je zeeppompje en handdoekenrekje een groen kleurtje hebben.

–          De klassieke stijl geeft een luxe uiterlijk en kenmerkt zich met veel glimmende details. De kraan, de knoppen van de douche en de kledinghaakjes, maar ook de vloer hebben een glanzend effect. Zwart-wittinten worden hierbij veel gebruikt en die kunnen gecombineerd worden met goudkleurige elementen. Bij de klassieke stijl is ook marmer een populair materiaal.

–          Design is tegenwoordig een veelgebruikt begrip als het om inrichting gaat. Het is een hippe en strakke stijl die nogal uiteen kan lopen. Zwart en wit treden hier vaak op de voorgrond, eventueel in combinatie met kleur. Design is een stijl waarbij strakke lijnen worden gebruikt en komt minimalistisch over.

–          Een kleurrijke badkamer? Daar word je vrolijk van! De kleurrijke badkamer kan zowel strak als lekker losjes worden ingericht. Maar wát geef je een kleurtje? Doe eens gek en kleur het plafond eens. Een motiefje of vormpje aanbrengen kan natuurlijk ook. Zoals gezegd kun je een zwart-witte badkamer voorzien van kleurrijke details, maar het kan ook andersom. Geef de grote meubelen je favoriete kleur, of meerdere kleuren natuurlijk, en combineer ze met zwart-witte details. Bij het uitkiezen van je zeeppompje, handdoekenring, kledinghaakjes of doucheknoppen weet je met zwart, wit en grijs altijd bijna zeker dat het past bij de badkamer. Ook handig wanneer je zoiets cadeau doet!

Geef een reactie