dinsdag, juni 18, 2024
sanibad
Badkamer

Wat is een instapbad en voor wie zijn deze baden geschikt?

309Views

Instapbaden zie je erg vaak terug. Het is erg handig als je niet meer zo makkelijk te been bent. Dat is ook de reden dat instapbaden vooral onder ouderen erg populair zijn. Maar wat is zo’n bad nu precies? En voor wie zijn deze bedoeld?

Wat is een instapbad precies?


De naam zegt het al, een instapbad is een bad waar je gemakkelijk in kunt stappen. Op deze manier hoef je niet helemaal over de badrand heen te stappen.

Dat is vooral handig voor de wat oudere mensen. Bij een normaal bad is de kans groter dat ze uitglijden. Met een instapbad neem je dit risico dus weg. 

Ook zijn deze instapbaden niet zo groot. Dit is erg handig als je badkamer niet zo groot is en je het liefst nog wat ruimte over wilt houden.


Door het deurtje aan de zijkant open te doen, kun je het bad instappen. Zodra dit deurtje weer gesloten is, kun je het bad vol laten lopen en heerlijk genieten van een warm bad.Voor wie zijn deze instapbaden bedoeld?


Deze instapbaden zijn vooral bedoeld voor oude mensen omdat dit nu eenmaal veiliger is dan een normaal bad. Maar dat betekent niet dat het alleen maar bedoelt is voor ouderen. In principe kan iedereen er eentje aanschaffen.

Omdat ze vrij klein zijn, vallen ze ook al snel in de smaak bij gezinnen met een iets minder grote badkamer. Zo’n bad kan dan goed van pas komen.Waar kun je er eentje aanschaffen?


Instapbaden kun je op heel veel verschillende plekken kopen, zoals bv bij Sani-Assist. Er zijn talloze winkels die maar al te graag zo’n bad aan jou willen verkopen. Omdat er zoveel keuze is, is de kans ook erg groot dat jij de perfecte gaat vinden.

Het is handig van tevoren goed na te denken over hoe je wilt dat het bad er uit komt te zien. Door dit te doen, bespaar je een hoop tijd met zoeken.
Op internet kun je natuurlijk ook een hoop opzoeken. Maar hier dus zeker gebruik van.

En dan kun je eindelijk genieten van je overheerlijke bad!

Geef een reactie