woensdag, april 24, 2024
Nostalgische badkamer
BadkamerTipsWonen

Winterjas aan in de badkamer? Zo verwarm jij de badkamer op de juiste manier

1.09KViews

De nachten worden steeds kouder en nog heel even en we staan in het donker op en komen weer in het donker thuis. De winter heeft heel veel charmes, maar de kou is er daar niet één van! Vooral in de ochtenden kan het heel onaantrekkelijk zijn om uit je warme bed te stappen en de koude badkamer in te lopen. We komen nog steeds extreem koude badkamers tegen. Hierbij is het bijna nodig dat je inderdaad gebruikt maakt van winterjassen. Hier ga je dan ook niet rustig even op je gemakje op het toilet zitten of je uitkleden om een douche te nemen. Voelt jouw badkamer ook altijd veel te koud aan en vind je het in de winter helemaal niet prettig om hier te verblijven? In deze blog vertellen we hoe je dit gemakkelijk oplost!

Haal meer warmte in de badkamer

Je bent echt niet de enige die in de winter razendsnel de badkamer uit probeert te komen. Het is immers veel te koud om daar te blijven staan. Als je een douche wilt nemen, sta je eerst een half uur te klappertanden onder heet water en wacht je totdat je spieren weer ontdooid zijn. Hartstikke zonde natuurlijk! Een badkamer hoort juist de plek voor ontspanning te zijn. Een ruimte waar je even alle stress van de afgelopen dag achter je kunt laten, jouw eigen welnessresort in huis! Daar hoort natuurlijk wel de nodige warmte bij.

Allereerst is het belangrijk om de badkamer kritisch te bekijken. Zijn er mogelijkheden om de kamer te verwarmen en heb je deze gewoon nog nooit opgemerkt? Is de badkamer enorm slecht geïsoleerd en laten de ruiten veel warmte ontsnappen? Al deze dingen kunnen uiteindelijk bijdragen aan een goede oplossing. We horen vaak dat warmte snel ontsnapt uit de badkamer. Dit heeft geregeld te maken met het enkele glas dat hier gebruikt wordt. Er zijn niet zoveel badkamer uitgerust met dubbelglas ramen, maar dit kan wel degelijk verschil maken in het wooncomfort! Tot onze verrassing zijn er ook vaak mensen die wel degelijk een designradiator tot hun beschikking hebben, maar deze gewoon nooit gebruiken. Bekijk wat op dit moment de mogelijkheden zijn in de badkamer en bedenk vervolgens een passende optie die past binnen jouw financiële plaatje.

nostaglische badkamerlampen

Meer warmte in de badkamer met een klein budget

Heb je slechts een klein budget en niet echt de mogelijkheid om je badkamer direct te verbouwen voor meer warmte? Denk dan aan praktische kleine dingen om de badkamer te verwarmen. Schaf bijvoorbeeld wat kaarsen aan. Deze zullen niet alleen de sfeer in de ruimte verhogen, maar ook de temperatuur krijgt een flinke boost! Daarnaast zie je tegenwoordig veel ‘nep’ haarden in de badkamer. Hier zal dan ook geen echt vuur branden, maar het geeft wel warmte via de elektriciteit. Alle kleine beetjes helpen immers! Daarnaast heb je tegenwoordig ook enorm veel handdoekenrekken met extra verwarming. Het is hierbij niet alleen ideaal dat je altijd beschikt over voorverwarmde handdoeken, maar het levert ook nog eens een hoop warmte in de badkamer zelf op. Alle bovenstaande opties zijn vaak ook tweedehands verkrijgbaar, waardoor je goed binnen je budget kan blijven.

 

 

 

Geef een reactie