woensdag, april 24, 2024
Zelf je badkamer verbouwen of uitbesteden?
BadkamerinterieurTipsWonen

Zelf je badkamer verbouwen of uitbesteden?

1.31KViews

Een badkamer verbouwen of juist uit laten besteden? Dat is een vraag waar misschien veel mensen over nadenken. Een badkamer is een ruimte die veel gebruikt wordt en dus ook goed in elkaar moet zitten. Ga je deze klus zelf aan of laat je het over aan de professionals? Dat hangt af van verschillende zaken. Zo dien je zelf natuurlijk wel een beetje handig te zijn en moet de klus niet té uitdagend zijn. Wanneer je enkel gaat voor een nieuw interieur zal het de moeite waard zijn. Maar, wat als je jouw wastafel en douche op een andere plek wilt dan waar deze zich nu bevinden? Dan komt er al een stuk meer bij kijken.

Voordelen en nadelen van zelf een badkamer verbouwen 

Het grootste voordeel van zelf een badkamer verbouwen is natuurlijk het prijskaartje. Je zal een heel stuk minder geld neer hoeven te leggen voor jouw nieuwe badkamer. Je hoeft geen mensen te betalen die het werk voor jou doen en je kunt zelf kiezen met welk materiaal jij wilt werken. Daarnaast ben jij degene die exact bepaalt hoe je de klus aanpakt en hoe het eindresultaat eruit komt te zien.

Daarentegen zal het altijd meer tijd kosten dan dat je nu in gedachten hebt. Er komt veel kijken bij zo’n klus, waar je vooraf misschien nog niet allemaal aan denkt. Heb je het juiste gereedschap wel op voorraad en beschik je over de juiste kennis? De juiste kennis heb je nodig om een inschatting te maken over de materialen die jij in moet kopen en de techniek om aan de slag te gaan. Wanneer je het niet direct goed aanpakt loop je het risico dat je alsnog iemand in moet huren die jouw foutjes op komt knappen.

Voordelen en nadelen van de verbouwing laten uitbesteden 

Het grootste voordeel van het laten uitbesteden van jouw badkamer renovatie is natuurlijk de deskundigheid die je in huis haalt. Je bent ervan verzekerd dat het goed gaat en hoeft jezelf niet in het zweet te werken om de kneepjes van het vak te leren. Natuurlijk zal dit jou wel een stuk meer geld kosten. Dat is dan ook meteen het grootste nadeel. De overweging die je hierbij moet maken is: kies je voor snelle kwaliteit met een prijskaartje of vertrouw jij op jouw eigen deskundigheid en bespaar je geld?

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een deel te laten uitbesteden en een ander deel zelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan een badkamervloer op maat van Marlan. Deze kun je eenvoudig laten leggen, terwijl jij daarna voor de rest zorgt.

Geef een reactie