donderdag, juli 25, 2024
kleine badkamer luxe
BadkamerinterieurTips

Zo breng je meer luxe in een kleine badkamer

3.16KViews

Niet iedereen is gezegend met een grote badkamer. Wanneer je over een kleine ruimte beschikt, zal dit om veel creativiteit vragen. Niet alleen om al het benodigde sanitair en meubilair in de ruimte te plaatsen, maar ook om de sfeer in de badkamer te verhogen. Tegenwoordig dient de badkamer steeds vaker als ruimte om heerlijk in te ontspannen. De tijd waarin deze ruimte dikwijls werd overgeslagen en enkel vluchtig bezocht werd is voorbij. We zijn toe aan ontspanning, genieten graag van een welnesscentrum in eigen huis. In een grote badkamer is dit geen probleem, de mogelijkheden zijn immers eindeloos. Maar hoe breng je meer luxe in een kleine badkamer? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Maak een praktische indeling

Allereerst is het belangrijk om goed te kijken naar de beschikbare ruimte. Pak er tevens een meetlint bij en schrijf alle maten van de badkamer zorgvuldig op. Bekijk tevens waar de leidingen liggen. Zo weet je hoe de badkamer ongeveer ingedeeld moet worden en of het noodzakelijk is om leidingen om te leggen tijdens de verbouwing. Met een praktische indeling kan je al heel veel betekenen voor de ruimte.

In kleine badkamers raden wij aan om meerdere badkamerelementen met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een bad-douchecombinatie. Zo bespaar je een hoop ruimte en kan je meer luxe elementen kwijt. Wellicht vind je het enorm lastig om een praktische indeling te maken. Gelukkig kun je altijd terecht bij de adviseurs van de badkamerwinkel. Dankzij een beetje pas- en meetwerk is er vaak meer te realiseren dan je ooit voor ogen had gehouden.

Inloopdouche

De meeste mensen kiezen in een kleine badkamer voor een inloopdouche. Dat is ook geen vreemde keuze. Met een inloopdouche behoud je het ruimtelijke gevoel in de kamer en geniet je van de luxe van een douche. Vaak is hier slechts een enkele wand voor nodig. Wanneer je echt dat welness gevoel in de badkamer wilt halen, kan je er ook nog eens voor kiezen om een regendouche of massagestralen te plaatsen. Dit geeft wel één gevaar: na het douchen wil je er eigenlijk nooit meer uit!

inloopdouche

Douchetoilet

Ook met je keuze voor het toilet kan je veel verschil maken in het ruimtelijke gevoel van de badkamer. In kleine badkamers is het staande toilet af te raden. Deze neemt te veel ruimte in beslag en oogt te grof. Kies daarom altijd voor een hangend toilet of een douchetoilet. Een douchetoilet is een fijne keuze in een kleine badkamer. Doordat deze geen bidet nodig heeft, zal hij veel minder ruimte in beslag nemen. Daarnaast zorgt het toilet voor een hygiënische reiniging van het onderlichaam. Hierdoor is toiletpapier minder nodig, ook goed voor het milieu!

Douchetoilet

Bad-douchecombinatie

Door meerdere elementen met elkaar te combineren, behoud je meer ruimte in de badkamer. Ben jij iemand die dol is op badderen, maar waarbij er eigenlijk weinig plek is in de badkamer? Maak dan niet de lastige keuze tussen een bad of een douche. Maar kies voor allebei! Met een bad-douchecombinatie is dit gewoon mogelijk, ook in de meest kleine badkamers. Bovendien zijn deze in allerlei verschillende afmetingen verkrijgbaar. Zo is er altijd wel één die in jouw badkamer past.

Geef een reactie