zaterdag, mei 18, 2024
Axor Starck badkamer
BadkamerinterieurTipsWonen

Zo geef je jouw badkamer een luxe uitstraling

1.94KViews

Iedereen droomt wel eens van een eigen spa in huis. De luxueuze uitstraling waar je altijd zo van geniet als je eindelijk eens een dagje voor jezelf hebt. Maar wat als dit ook in je eigen badkamer zou kunnen? Natuurlijk heeft niet iedereen ruimte voor een sauna en whirlpool, maar er zijn ook genoeg andere manieren om dit luxe gevoel over te brengen op jouw eigen badkamer. Als je je badkamer wilt voorzien van een luxueuze uitstraling is het belangrijk dat je veel aandacht besteedt aan zowel het ontwerp als de details van de badkamer. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de radiator. Je kunt uiteraard kiezen voor een traditionele radiator, maar je kunt ook gaan voor een luxere uitstraling met een design radiator. Wees niet bang, een luxe uitstraling hoeft niet direct te betekenen dat het ook gelijk een stuk duurder is. Outletwinkels of winkels met uitverkoop kunnen enorm luxueuze badkamermeubels verkopen tegen lage prijzen. Zoek dan ook niet bij 1 en dezelfde winkel, maar geef je ogen de kost! Met de volgende tips geef jij je badkamer binnen mum van tijd een luxe uitstraling.

Maak een 3D opstelling van de badkamer

Het is soms lastig om te bedenken welke meubels goed bij elkaar passen en waar een specifiek badkamermeubel eigenlijk moet staan. Ook het kleurgebruik moet elkaar complimenteren, maar niet iedereen is even goed in het visualiseren van het uiteindelijke resultaat. In dat geval komen 3D tools van pas. Hiermee kan je precies zien hoe het resultaat wordt en of de looproute door de badkamer praktisch blijft. Ook de kleuren kunnen aangepast worden op jouw wensen. Zo krijg je een beetje een voorstelling van jouw wensen en het uiteindelijke resultaat als dit ook gerealiseerd zou worden.

design radiator

Luxe inrichting

Om een luxe sfeer in je badkamer te brengen is het belangrijk dat je gebruik maakt van een luxe interieur. Vergis je hier niet in, luxe hoeft echt niet altijd te betekenen dat het ook heel duur is. Bovendien heeft vrijwel iedereen een ander idee van een luxe uitstraling. Rijke materialen voeren wel de boventoon en kunnen dan ook eigenlijk niet ontbreken in een luxe badkamer. Hierbij denken we vooral aan prachtige massief houten badkamermeubels met luxe kranen en een strakke vormgeving van het sanitair.

Denk aan een verlichtingsplan!

Een verlichtingsplan is van essentieel belang voor het creëren van een luxe uitstraling in de badkamer. Wist je dat je met verlichting een ruimte kunt maken of breken? Verlichting is niet alleen heel praktisch, maar geeft de ruimte ook net dat beetje extra sfeer wat nodig is. Zo maak je het interieur in de badkamer helemaal af! In een luxe kamer zijn spots zeker een aanrader, maar ook warme tl-buizen kunnen de luxueuze stijl benadrukken.

Let op de details

Bij een luxe badkamers denken we aan een strakke vormgeving met rijke materialen. Een slechte afwerking past niet in dit plaatje thuis. Loop je badkamer dan ook kritisch na en kijk of er nog oneffenheden te vinden zijn. Zie je bijvoorbeeld de kitranden nog heel goed zitten of is er wat verf geknoeid? Zorg ervoor dat de badkamer clean en strak is en maak het geheel af met luxe accessoires. Zo creëer jij een spa in eigen huis!

Geef een reactie