zaterdag, mei 18, 2024
wonen
Wonen

Zo geef jij jouw woning een metamorfose

568Views

Is je huis toe aan vernieuwing en weet je niet waar je moet beginnen? Tijd om je goed in te lezen wat je moet doen om jouw huis een op pep beurt te geven. Wij geven je 5 tips voor jouw woning metamorfose.

Begin bij de grote klussen

Als je je huis totaal wil veranderen, is het handig om te beginnen bij de grote projecten. Denk aan de badkamer, keuken en/of vloer. Het is slim om voor een tijdloos ontwerp te gaan. Zo kan je er weer jaren mee vooruit. Bij een vloer is slim om te bedenken wat bij jouw leefsituatie past. Heb je bijvoorbeeld huisdieren en/of kinderen? Dan is het slim om een vloer te nemen die tegen vocht kan. Laat bijvoorbeeld een pvc vloer leggen. Pvc vloeren zijn waterbestendig en gaan dus lang mee. Houd bij de vloer voor de rest rekening met de ondervloer en of je misschien ook wel een vloerverwarming wil plaatsen. 

Denk na over een aanbouw of uitbouw

Naast grote klussen in je woning, kan je ook beginnen aan klussen buiten je woning. Denk bijvoorbeeld aan aanbouw uitbouw. Hiermee creëer je extra ruimte. Als je toch al aan het verbouwen van je woning denkt, is dit het uitgelezen moment om aan een aanbouw of uitbouw te beginnen. 

Schaf nieuwe meubels aan

Een hele goed manier om nieuw leven in je huis te blazen, is het aanschaffen van nieuwe meubels. Een lekkere nieuwe bank om elke avond in te zitten bijvoorbeeld, of misschien wel nieuwe eettafel met mooie eetkamer stoelen. 

Kies mooie verlichting 

Verlichting is bepalend in een huis. Heb je misschien eerder niet zo goed gekeken wat in jouw woning past? Dan is nu het geschikte moment om dit te veranderen. Let wel op dat je lampen als laatst doet. Hiermee voorkom je dat straks bijvoorbeeld de lamp net niet boven de eettafel hangt. Denk ook na over eventuele extra stopcontacten die je wil plaatsen. Kies eerst voor praktische en basis verlichting, ga daarna opzoek naar sfeerverlichting in huis. 

Bepaal je kleurenpalet

Bij een vernieuwd huis horen ook nieuwe kleuren. Welke kleuren vind jij het mooist? Het handigst is om voor jezelf een moodboard te maken. Met een moodboard kan je gemakkelijk jouw stijl creëren door middel van plaatjes van andere. Je kan aan het knip en plak werk, maar je kan ook online een moodboard creëren met bijvoorbeeld Pinterest. 

Geef een reactie