zaterdag, mei 18, 2024
Nostalgische kranen badkamer
TipsWonen

Zo installeert u een kraan in de badkamer

1.02KViews

Heeft u plannen gemaakt voor een verbouwing van de badkamer? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kiest u er bijvoorbeeld voor om uw sanitaire voorzieningen en de kraan zelf te installeren, of laat u dit door een loodgieter doen? Gaat u tegels in de badkamer zelf zetten, of doet een tegelzetter dit voor u? Enzovoorts. Ook is het sterk aan te raden om uw plannen voor uw nieuwe badkamer altijd eerst te laten toetsen op de haalbaarheid hiervan. Leg de plannen aan een ervaren loodgieter bij u in de buurt voor, om te kijken of uw plannen haalbaar zijn. Mocht dit niet zo zijn, dan kan een loodgieter met u meedenken over passende alternatieven.

Voor dit artikel spraken we met loodgieters in Utrecht, die ons meer vertelden over het installeren van een kraan in de badkamer.

Stap 1: zorg dat de leidingen gelegd worden

Om de kraan aan te kunnen sluiten is het allereerst belangrijk dat u de leidingen naar de kraan in de badkamer legt. Wanneer u een bestaande badkamer verbouwt, zal deze leiding er in veel gevallen al zitten. Het is belangrijk dat het uiteinde van de leiding enigszins verruwd wordt, zodat deze goed aansluit op het aansluitpunt van uw kraan.

Stap 2: boor gaten in uw gootsteen of muur

Nu de leidingen gelegd zijn, is het zaak om gaten in uw muren of gootsteen te boren. Hier kunt u de kraan in de volgende stap aan bevestigen. Het is makkelijker om deze gaten te boren voordat u de kraan op de leiding aansluit, dan andersom! Let bij het boren goed op de leidingen die rond uw muur en gootsteen lopen.

Stap 3: sluit de kraan aan op de leiding

Tot slot is het zaak om uw nieuwe kraan op de leiding aan te sluiten en deze aan de gootsteen of muur te bevestigen. Het is erg belangrijk om uitgebreid te testen of er geen speling tussen de leiding en het aansluitpunt van de kraan zit.

Geef een reactie