zaterdag, mei 18, 2024
badkamerspiegel
Badkamer

Zo maak je je badkamerspiegel het beste schoon

660Views

Niets is vervelender dan de badkamerspiegel schoonmaken en dat er vervolgens allemaal strepen te zien zijn. De spiegels wordt in iedere huishouden dagelijks gebruikt, denk bijvoorbeeld aan wanneer we onze tanden poetsen, make-up gebruiken, scheren en ons haar verzorgen. Daardoor is het schoonmaken van de spiegel een terugkerende klus die je een aantal keer in de week moet uitvoeren. Met onze tips leer je hoe je badkamerspiegel het beste schoonmaakt zonder strepen!

Schoonmaken met afwasmiddel

Er zijn verschillende producten op de markt die je kunt gebruiken om de badkamerspiegel schoon te krijgen. De één werkt beter als de ander. Toch is er één combinatie dat het beste werkt en iedereen in huis heeft. Heet water met afwasmiddel. Zorg dat je de spiegel goed poetst met deze combinatie en vervolgens droog maakt met keukenpapier.

Aan de slag met een aardappel

Het is niet het eerste waar je aan denkt maar op het moment dat je vlekken op de spiegel hebt van bijvoorbeeld water, tandpasta of iets anders kun je daar het beste een aardappel voor gebruiken. Hoe? Zorg dat je een aardappel doormidden snijdt en druk de gesneden kant op de spiegel en begint vervolgens te wrijven. je zult direct het resultaat zien. Zorg er daarna natuurlijk wel voor dat je de badkamerspiegel nog goed schoonmaakt met de bovenstaande tip zodat het weer blinkt.

Voorkom dat je spiegel beslaat

Een andere tip is ervoor zorgen dat de spiegel niet meer beslaat. Zo voorkom je dat je na het douchen de spiegel snel moet schoonmaken en jezelf niet goed kan zien door de strepen die je achterlaat. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de spiegel insmeren met afwasmiddel. Vervolgens maak je dit schoon met een droge doek. De spiegel zal nu een periode niet meer beslaan. Je kunt ook kiezen voor een spiegel met verwarming. Verder is het belangrijk om condens zoveel mogelijk te weren uit de badkamer. Dit voorkomt tevens ook schimmel.

Geef een reactie