Badkamer

Zo richt je een kleine badkamer praktisch in

697Views

Niet iedereen heeft de luxe dat hij kan beschikken over een grote badkamer waar van alles in past. Sommige huizen zijn nou eenmaal niet zo groot. Soms is de ruimte er wel, maar maken ze liever een extra slaapkamer van de badkamer, waardoor er voor de badkamer minder ruimte over blijft. Toch kan je met een kleine badkamer ook prima uit de voeten. Hieronder vind je enkele tips om je kleine badkamer zo praktisch mogelijk in de richten.

Meubels combineren

Tip nummer een is om verschillende functies met elkaar te combineren. Wil je bijvoorbeeld per se een kastje boven je wastafel hebben waar je bijvoorbeeld je tandenborstel en wat medicijnen in kan bewaren? Maak dan gelijk een spiegel op de deuren van dat kastje. De spiegel kan op maat gemaakt worden waardoor deze altijd past bij de stijl van jouw badkamer.

Hoekbad

Wil je per se een bad, maar heb je eigenlijk niet voldoende ruimte daarvoor? Probeer dan eens een hoekbad. Een hoekbad neemt minder ruimte in beslag dan een bad die in de lengte neergezet wordt. Hetzelfde geldt voor een wastafel in de hoek. Vaak is een hoek een loze ruimte waar je niet zoveel mee kan, en op deze manier wordt de hoek toch nog nuttig gebruikt. Wil je nou helemaal de ruimte zoveel mogelijk benutten, maak dan een douche in de badkuip in plaats van een aparte doucheruimte naast het bad. Zo kan je toch dat bad hebben wat je zo graag wil, en heb je ook altijd de keuze om onder de douche te gaan.

Deuren

Deuren kunnen veel van je ruimtelijkheid afnemen. Wanneer de badkamerdeur naar binnen open gaat, kost dat veel meer ruimte dan wanneer de deur naar buiten open gaat. Hetzelfde geldt voor de deur van een eventuele douchecabine. Wat kan helpen is om te kiezen voor schuifdeuren in de douchecabine, aangezien je dan geen rekening hoeft te houden met dat er iets in de baan van de deur staat.

Geef een reactie